Äter du mycket körsbär har vi goda nyheter.De är mycket goda, de innehåller många vitaminer, mineraler, mineraler och antioxidanter, och i Grekland producerar vi körsbär av utmärkt kvalitet.
Denna näringsskatt innehåller också kraftfulla naturliga antiinflammatoriska medel och en mängd olika näringsämnen.
Den röda färgen på körsbär beror på pigmentet antocyanin, en antioxidant som spelar en förebyggande och terapeutisk roll vid ett antal sjukdomar.
Denna frukt är också rik på vitamin A, vilket beror på närvaron av fytokemikalier och betakaroten. Körsbär är också rika på B-vitaminer (B1, B2, B3), folsyra och C-vitamin och innehåller små mängder järn, kalcium, magnesium, kalium, koppar och protein.
Körsbär innehåller höga halter av antioxidanter som är bra för vår hälsa, speciellt för hjärtat och hjärtkärlsystemet. De hjälper till att hantera förstoppning eftersom de innehåller stora mängder organiska syror och växtfibrer samt förhindrar bildning av plack på tänderna och följaktligen karies.
Studier visar att körsbär minskar magfettet och den totala kroppsvikten samtidigt som kolesterolnivåerna hålls låga. Samtidigt innehåller de många vitaminer som tiamin, riboflavin och vitamin B6, som är viktiga för ämnesomsättningen och energiproduktionen.