plommon

grekiska plommon

Att äta frukt idag kommer att hjälpa dig imorgon

Sorter

  • Black Aber
  • Angelino
  • Black Diamond
  • Black Star  osv.

tillgänglighet

07/10 – 10/10

ursprung

Grekland

Makedonien

Sorter

  • Black Aber
  • Angelino
  • Black Diamond
  • Black Star  osv.

ursprung

Makedonien

Grekland

tillgänglighet

07/10 – 10/10

Plommon är en utmärkt näringskälla. Mer specifikt är de rika på kalcium, magnesium, fosfor, kalium, folsyra, vitamin A och vitamin K. Dessutom har de ett högt innehåll av kolhydrater och fibrer.

De innehåller också antioxidanter ämnen (som flavonoider, karotenoider etc.) som ger kroppen antioxidant,antiinflammatoriskt och anticancerskydd, vilket minskar risken för olika hjärt-kärlsjukdomar och neurodegenerativa sjukdomar (t.ex. Parkinsons sjukdom, Alzheimers).

Plommon främjar mättnadskänslan (d.v.s. mättnadskänslan) genom att förse kroppen med tillräckligt med fibrer och värdefulla näringsämnen.

Att äta ett mellanmål som en portion plommon, kombinerat med en fiberrik mat t.ex. en näve råa nötter förstärker mättnadskänslan längre.

Plommon har ansetts vara en av frukterna för att hantera förstoppning och välfungerande mag-tarmsystemet.

Studier har visat att att konsumtion av plommon i en balanserad kost har en skyddande effekt mot osteoporos, särskilt hos postmenopausala kvinnor.

Plommon är en rik källa till polyfenoliska ämnen inklusive antocyaniner som ger frukt och grönsaker sin röda till mörklila färg.