Apelsiner är kända för sitt C−vitamininnehåll, dock innehåller kiwi dubbelt så mycket.
Att bara äta en kiwi kan tillgodose våra dagliga behov av detta vitaminet. Vitamin C är en kraftfull antioxidant som hjälper till att bekämpa fria radikaler och producera kollagen för att bibehålla en frisk hud. Dessutom bidrar C−vitamin i kiwi till bättre upptag av järn.
Kiwifrukt är också en utmärkt källa till vitamin A och vitamin E, som är viktiga för en glödande och frisk hud eftersom de bromsar åldrandet och skyddar cellerna.
Ett annat mycket viktigt vitamin som finns i kiwi är B−vitamin, som avsevärt bidrar till en sund hjärnfunktion.
De små svarta fröna i kiwi är rika på omega−3−fetter, som är mycket viktiga för god hjärthälsa.
Kiwi innehåller kalium,magnesium, kalcium, fosfor,järn,koppar och zink. Kalium hjälper till att sänka blodtrycket och finns i kiwifrukter i nästan samma mängd som bananer. Fosfor och magnesium arbetar tillsammans för att förbättra ben−och tandhälsa.
Kiwi är rik på polyfenoler, vitamin C, E och i kombination med kalium främjar de hjärtats goda funktion och skyddar mot sjukdomar.Forskning har visat att kiwi har antikoagulerande egenskaper. Det bidrar avsevärt till minskningen av triglycerider i blodet och dess dagliga konsumtion minskar risken för blodproppar. Denna effekt av kiwi på blodet förhindrar risken för tromboemboliska och hjärtsjukdomar