druvor

grekiska druvor

Att äta frukt idag kommer att hjälpa dig imorgon

Sorter

  • Muscat
  • Cardinal
  • Calmeria
  • Black Magic
  • Ribier osv.

tillgänglighet

08/15 – 10/30

ursprung

c.Grekland

Makedonien,Thrakien

Grekland

Sorter

  • Muscat
  • Cardinal
  • Calmeria
  • Black Magic
  • Ribier osv.

ursprung

Makedonien

Thrakien

C.Grekland

Grekland

tillgänglighet

08/15 – 10/30

En egenskap hos druvor är att deras sort kan urskiljas beroende på deras nyans.

Färgen avslöjar också närvaron av polyfenoliska ämnen, föreningar med starka antioxidanter och anticancereffekter. Specifikt är den röda eller lila färgen rik på antocyaniner, medan den vita eller gröna färgen innehåller tanniner.

Mer specifikt är det en frukt rik på resveratrol, en kraftfull antioxidant som har en skyddande roll mot kolon och prostatacancer, kranskärlssjukdom och Alzheimers. Dessutom minskar resveratrol risken för stroke. 

Den starka närvaron av antocyaniner är en annan klass av polyfenoler som finns i röda druvor.Det fungerar som ett antiinflammatoriskt medel vid infektioner eftersom det innehåller flavonoider som hjälper till att bekämpa inflammation.Dessutom hjälper fibrerna i druvor tarmen att fungera bra, vilket minskar matsmältningsbesvär och förstoppning.
Druvflavonoider hjälper också hjärnan, vilket ger den bättre funktion och klarhet.

Det har en gynnsam effekt på artros. Patienter som konsumerade druvor dagligen rapporterade en signifikant minskning av knäsmärta.Druvor innehåller 82% vatten. Därför hjälper de till med återfuktning och cellförnyelse.

Antioxidanterna som finns i druvor har en anti−aging effekt på hud och hår. De hjälper huden att eliminera gifter och skyddar elastin och kollagen. Resultatet är frisk, strålande och ungdomlig hud. Elimineringen av gifter och vätskor hjälper också till att bekämpa celluliter. Skyddar hudceller från effekterna av ultraviolett strålning.

Resveratrol, en av de immunförstärkande antioxidanter som finns i druvor, är kopplad till att förbättra blodsockerregleringen genom att påverka kolhydratmetabolismen.